Діють, як справжні варвари: Росіяни на окупованому півдні хочуть організувати посівну та конфіскувати зерно

Російське військово-політичне керівництво планує всерйоз та надовго окупувати принаймні ту частину України, яку зможе собі дозволити у ході бойових дій. Загарбники вже вважають деякі міста на півдні російськими, а також ввели туди підрозділи росгвардії та ФСБ, передають Патріоти України.

За даними джерел 24 каналу у розвідці, у тимчасово окупованій Василівці на Запоріжжі російські бойовики приділяють окрему увагу роботі з підприємцями та фермерами. Загарбники обіцяють безпеку аграріям на період посівної, а також "доступ до російського ринку збиту".

Росіяни тиснуть на місцевих мешканців, аби ті здалися та змирилися з фактом окупації. Крім того, спецслужбісти РФ займаються каральними акціями та намагаються перевербувати тих, кому "немає різниці, під яким прапором жити".

Б'ють по найболючіших точках

  • Як стверджують у розвідці, бойовики російської армії, а також росгвардійці вже майже місяць намагаються встановити у Василівці окупаційну адміністрацію, але серйозного просування в цьому напрямку поки що немає.
  • Розуміючи, що чимала кількість людей зайнята роботою на полях, загарбники проводять зустрічі з керівниками сільськогосподарських підприємств. Вони фактично б'ють по найболючішому для тисяч людей – по посівній, яка може бути зірваною через бойові дії.
  • Окупанти називають місто "звільненим" та кажуть про те, що допоможуть підприємцям провести посівну.
  • Крім того, росіяни обіцяють людям допомогу в закупівлі палива, добрив та кормів по "внутрішньоросійських цінах", які буцімто є нижчими, аніж в Україні.
  • Також загарбники розповідають про "гарантії на ведення бізнесу" та закликають жителів захопленої ними території "звертатися до військово-цивільної адміністрації Запоріжжя".

Зерно конфісковуватимуть на благо Росії

Які б винагороди та яке б гарне життя росіяни не обіцяли жителям тимчасово захоплених територій, у випадку, якщо загарбники зможуть затриматися на півдні України, вони одразу ж почнуть віджимати чужий бізнес. Крім того, згідно з планами терористів, увесь зібраний врожай мають примусово вивозити у Росію, де цього року очікуються серйозні сільськогосподарські проблеми. Звісно, за роботу та зерно фермерам, які співпрацюватимуть з окупантами, платити не будуть. Оскільки розглядають підприємців та жителів захоплених українських міст виключно як робочу силу.

Окрім того, російські бойовики намагаються боротися з патріотичними акціями. Вони попереджають всіх, що за "випадки екстремізму" "позбавлятимуть соціальної підтримки" – не списуватимуть кредити та комунальні борги, а також не знижатимуть тарифи на ЖКГ та податкову ставку. Фактично ж росіяни намагаються застосувати класичну кримську схему – поєднати методи терору з підкупом. Однак до захоплення півострова вони готувалися значно більш серйозно. Жителі Запорізької області схильні до впливу російської пропаганди набагато менше, аніж жителі Криму у 2014-му.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...