"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

У Дніпрі, по якому країна-терористка вдарила ракетами зранку 19 квітня, зруйнувавши багатоквартирний будинок, люди об’єднуються навколо спільної біди. На місці "прильоту" згуртувалися небайдужі містяни та допомагають рятувальникам. Серед них 14-літній підліток Тимофій, який вже не вперше долучається до ліквідації наслідків російських атак. Про нього розповів очільник Дніпровської ОВА Сергій Лисак, передають Патріоти України.

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з метро, підносив питну воду рятувальникам, допомагав надзвичайникам розгортати штаб.

І це не перший раз, коли Тимофій допомагає рятувальникам, він вже має досвід ліквідації наслідків ракетного удару. "Долучався до ліквідації наслідків ракетного влучання у будинок на Перемозі. Тоді дістав з-під завалів трьох людей. За це навіть отримав нагороду. Не зміг залишитися осторонь і зараз", – розповів про підлітка Сергій Лисак.

Сам Тимофій розповів журналістам, що того разу витягнув поранену жінку із купи скла, а також знайшов в завалах непритомного чоловіка та покликав медиків. Ще одну жінку врятував від попадання під обвалену плиту, вчасно попередивши її, сказавши відійти назад.

"Дуже шкода людей, все задимлено, дуже важко дихати, в очі летить пил... Я пишаюсь нашими рятувальниками та всіма комунальними службами, вони роблять дуже велику роботу для нашої країни", – говорить юнак.

Російські терористи ніколи не зможуть зламати українців, які як ніхто вміють об'єднатись навколо спільної біди, наголосив голова ОВА Сергій Лисак. Він також запевнив, що ніхто з мешканців понівечених квартир не залишиться без підтримки.

Дані всіх жінок від 17 до 60 років внесуть до реєстру військовозобов'язаних

четвер, 2 травень 2024, 18:22

В Україні до єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок. Далі всю інформацію зіставлятимуть - чи є громадянин призовником, військовозобов'язаним чи резервістом. І якщо особа не має такого статусу, то ці дані вид...

"Намагаються ускладнити життя": Юрист назвав категорію українців за кордоном, на яких спрямовані основні обмеження від МЗС

четвер, 2 травень 2024, 17:30

Обмеження, які ввело Міністерство закордонних справ України на оформлення документів за кордоном, насамперед стосуються чоловіків, які незаконно виїхали з країни. Таким чином влада намагається ускладнити життя ухилянтам, передають Патріоти України. Про...