"Діти були перелякані, але не плакали": Очевидці розповіли деталі обстрілу дитсадка в Станиці Луганській (відео)

Російські окупанти 17 лютого обстріляли одразу кілька населених пунктів, зокрема дитсадок в Станиці Луганській. Про це 17 лютого йдеться у сюжеті ТСН.19:30, передають Патріоти України.

Коли почався обстріл окупантів, діти снідали

Окупанти зранку влаштували обстріл дитсадка. З відео, яке розповсюдили поліцейські видно, що побило стіни, порозкидало іграшки і просто диво, що ніхто не постраждав. Дітей евакуйовували рятувальники та поліцейські. Згодом до садочка принесли будівельні матеріали, що залатати дірку в стіні.

"Сьогодні тут було 20 дітей. Вони злякались", - розповіла керівниця дитсадка Наталія Бутенко.

Контузії отримали двоє співробітників дитсадка – помічниця вихователя та робітник. "Діти снідали, наверху сиділи. Коли поцілило, то весь дитсадок задрижав і дітей зібрали і швидко вивели. Діти були, як скам'янілі", - кажуть очевидці.

Зінаїда Іванівна – вчителька української мови. Вона показує підвал, куди ховалися разом із сином Дмитром. "Отут пили воду, отут сиділи в кріслах – не плакали. Хоч – перелякані були", - каже жінка.

Зінаїда Іванівна розповідає, що у найважчі моменти обстрілів сюди збігаються люди. У підвалі стоїть буржуйка. Раніше тут ховалось до 40 людей. Сьогоднішній обстріл місцевих налякав. Люди кажуть, що їм довелось пити заспокійливе.

Військові кажуть, що окупанти провокували їх

Військові ж заспокоюють – це не так зване повномасштабне вторгнення, це так - полякати. Військовослужбовець Богдан каже, що так окупанти провокують українську армію, щоб ЗСУ відкрили вогонь у відповідь.

Завтра діти не підуть на заняття до дитсадка. Місцеві кажуть, що попри обстріли окупантів, вони не планують нікуди тікати. "А куди я дінусь. Це - моя земля", - каже Зінаїда Іванівна.

Джерело: ТСН.ua

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...