Діти "розважалися": На Одещині 12-річні підлітки вбили безпритульного

Неповнолітнім зловмисникам загрожують примусові виховні заходи.

У місті Біляївка Одеської області затримано двох підлітків, яких підозрюють у вбивстві безпритульного заради розваги, передають Патріоти України.

Як повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, цього тижня в сквері біля насосної станції було виявлено тіло невідомого чоловіка з ознаками насильства. Згідно з висновком лікарів, його смерть наступила в результаті перелому черепа. Поліцейські встановили особу загиблого – він виявився місцевим безпритульним. Як зазначається, правоохоронці переглянули записи з камер відеоспостереження, опитали можливих свідків події, відпрацювали всіх, хто міг бути причетний до злочину. У результаті, поліцейські встановили підозрюваних, які жорстоко розправилися з 56-річним чоловіком – двох 12-річних підлітків.

«Гуляючи ввечері на вулиці, вони побачили, як той риється в сміттєвому баку, і вирішили «пожартувати». Деякий час підлітки переслідували постраждалого, закидаючи його камінням і палицями, а коли він, закривавлений, упав, залишили його», - розповіли в главку.

Під час санкціонованого обшуку за місцями проживання неповнолітніх поліцейські вилучили одяг, в якому підозрювані були в день убивства. На цих речах - кров. Встановлено, що ці підлітки виховуються в неблагополучних сім'ях, які перебувають на обліку в соціальних службах. Їхні батьки неодноразово притягувались до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей. За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Як зазначили в поліції, враховуючи, що зловмисники не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, вирішуватиметься питання про застосування до них примусових заходів виховного характеру.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...