"Діти шукали мам": Вціліла в бомбардуванні драмтеатру в Маріуполі пішки дійшла до Бердянська

Українка з Маріуполя вижила під час російського бомбардування драмтеатру, і змогла дійти до порівняно безпечного Бердянська пішки. У Маріуполі люди ховалися з дітьми, куди могли. Безліч мам з дітьми знайшли притулок в підвалі драматичного театру на набережній, розповіла Марія, передають Патріоти України.

Щоб дати знак російським льотчикам, що будівля не є військовим об'єктом, перед театром зробили два великі написи "діти". Це виявилося помилкою - загарбники навмисно завдають ударів по найбільш вразливим українцям. 7-річна Марія теж ховалася в тому підвалі. Близько 10:00 ранку вона вирушила до головного входу, бо там роздавали окріп. У той момент на театр впала бомба.

"Я чую свист, на нас сипляться уламки, цегла. Поруч поранена жінка, величезна калюжа крові. Діти бігали, шукали мам", - згадує дівчина. Вона чула, як п'ятирічний малюк кричав, що не хоче вмирати. У вибуху загинули її бабуся і собаки. Вона дійшла пішки до Бердянська, ночувала по дорозі у добрих людей. У Бердянську вона змогла потрапити в евакуаційну колону і потрапила в Запоріжжя до друзів.

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...