Діти теж у небезпеці: У Вінницькій області малюка із коронавірусом підключили до апарату ШВЛ

Хлопчик перебуває під постійним наглядом лікарів.

У Вінницькій області коронавірус лабораторно підтверджений у шістьох дітей, одна дитина у важкому стані і підключена до апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Владислав Скальський, передають Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба ОДА з посиланням на слова Скальського, у 66 осіб виявлено коронавірус, зокрема у шести дітей (двоє з м.Вінниці, один із с. Чернівців, і троє - м. Гайсин).

"Загалом стан більшості пацієнтів задовільний, триває лікування під постійним контролем. Стан дитини в м. Могилів-Подільський, на жаль, залишається важким. Хлопчик зараз підключений до апарата штучної вентиляції легенів, перебуває під постійним наглядом лікарів. Ми сподіваємося на значне поліпшення стану і бажаємо йому здоров'я", - зазначив голова облдержадміністрації.

Зазначається, що станом на 10:00 суботи, серед тих громадян, у яких лабораторно підтверджено Covid-19, стаціонарно лікується 41 особа, амбулаторно - 25 осіб. Загалом лабораторно підтверджені випадки захворювання зареєстровано у Вінниці - 47 осіб, у Гайсинському районі - 8 осіб, Вінницькому, Жмеринському, Крижопільському та Хмельницькому районах - по 2 випадки, у м.Ладижин, Липовецькому та Чернівецькому районах - по 1 випадку.

"Загалом у лабораторіях протестовано 1140 зразків матеріалів, 1074 випадки результатів досліджень з них - негативні. В осередках спалаху коронавірусної інфекції обстежено 148 осіб з підозрою на захворювання, 962 контактні особи, з профілактичною метою було обстежено 30 осіб, що перебували в обсервації", - зазначив Скальський.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...