"Діти все одно зосереджені на найважливіших для них": Новий міністр освіти заговорив про скорочення кількості предметів у школах

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий звернувся до українців з закликом обговорити питання про кількість предметів, які діти вивчають в даний час у школах. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі, передають Патріоти України.

Він запропонував батькам, чиї діти навчаються за кордоном, поділитися думкою. При цьому він підкреслив, що є аргументи "за" та "проти" скорочення кількості предметів.

Він навів приклад, що у 7-9 класі школярі мають близько 20 предметів. Таку кількість важко вивчити без стресу та тільки на онлайн-навчанні. Лісовий додав, що подекуди учні не мають гаджетів, а педагоги адаптованих навчальних програм. Тому, за словами міністра, діти все одно зосереджуються на головних для них предметах. "Це я бачу і як батько, і тривалий час спостерігав як директор Малої академії наук", – додав міністр.

За словами Лісового, важливо оптимізувати навчальні програми, щоб зрозуміти, яке навантаження отримують діти на уроках і на самостійне опрацювання вдома, та в якій формі відбувається навчання.

Лісовий наголосив, що з 2027 року у старшій профільній школі діти зможуть обирати напрямок, за яким хочуть навчатися. "Тому прошу вас поділитися думкою з цього питання у коментарях і розповісти про досвід відвідування ваших дітей шкіл за кордоном", – закликав міністр.

У Тбілісі протестувальники поставили на місце російську пропагандистку (відео)

середа, 15 травень 2024, 12:28

Пропагандистка телеканалу Звєзда Катерина Радомська втекла від мешканців Грузії, які протестують у центрі Тбілісі проти скандального «закону про іноагентів», повідомляють Патріоти України. Як видно на оприлюднених кадрах, росіянка якраз розповідала сво...

Оце так! Організатори "Євробачення" оштрафували українську делегацію за футболки з принтом про захисників "Азовсталі"

середа, 15 травень 2024, 11:24

Організатори Євробачення-2024 оштрафували українську делегацію за футболки з принтом, що містив заклик звільнити захисників Азовсталі з російського полону. Про інцидент з футболками розповіла українська артистка Аlyona Аyona у себе в Instagram. «Ми зна...