"Дівчина готувалася заздалегідь": У поліції розповіли про можливу причину вбивства підлітка на Житомирщині (фото, відео)

14-річний Даніїл Романюк, тіло якого знайшли в Коростенському районі Житомирської області, міг бути убитий через нерозділене кохання. На цьому мотиві наполягають місцеві жителі, які знають обох учнів гімназії, один із яких став жертвою, а друга – вбивцею. Детальніше про трагедію читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Як розповіли журналістам місцеві жителі, 15-річна дівчинка, яку затримали співробітники поліції, була однокласницею Даніїла. Вони разом навчалися в Грозинській гімназії. "Олена (ім'я змінено. – Ред.) була по вуха закохана в хлопчика, але він, як то кажуть, відцурався її серця й руки. Виходячи з усього, вона не витримала такої ситуації і вирішила його вбити. Від однієї думки страшно, що через таке", – кажуть сусіди.

Усі жителі села Сингаї, де жив Даніїл із мамою Ольгою, шоковані тим, що сталося. До останнього люди сподівалися, що з підлітком, який зник 12 липня, все буде добре і його знайдуть живим.

Даніїл Романюк.

Проте 13 липня під час пошукової операції тіло підлітка знайшли в підвалі занедбаної будівлі під завалами цегли. На тілі хлопчика було безліч ножових поранень, а руки зв'язані скотчем.

Тіло Даніїла знайшли в підвалі.

"Даня – хлопчик дуже хороший. Мама – добра і чуйна жінка, вона працює продавчинею в магазині, в Коростені. Ростила сина і дочку такими самими чуйними", – розповіли сусіди.

Даніїл з мамою. Архівне фото

Підозрювана в убивстві Даніїла 15-річна Олена жила з батьками і ще чотирма братами й сестрами в сусідньому селі Шатрище. "Глава сім'ї був пожежником, отримав травму спини і пішов на пенсію. Сім'я за загальноусталеними мірками благополучна, проте не без проблем", – розповіли односельці.

Ще в 2016 році мама дівчинки подавала на розлучення і поділ майна, проте потім забрала заяви. А в травні 2021 року жінка зверталася в поліцію через насильство в сім'ї: чоловік нібито погрожував їй фізичною розправою. Пізніше він говорив правоохоронцям, що це сталося через ревнощі. Суд закрив справу, оскільки жінка передумала "карати" чоловіка.

Рішення суду про закриття справи.

"Наскільки такі обставини позначилася на їхній дочці, сказати складно. Проте діти дуже болісно сприймають сімейні скандали й іноді "вбирають" таку модель поведінки", – зазначив співрозмовник у місцевих правоохоронних органах.

Підлітки жили в сусідніх селах, а вчилися в одній гімназії

Підозрювана в тяжкому злочині школярка вже зізналася у вбивстві однокласника. У поліції розповіли, що сумнівів у тому, хто вбив підлітка, у правоохоронців немає. Причому, за словами начальника поліції Житомирської області Юрія Олійника, вже точно відомо, що канцелярський ніж і скотч школярка несла з собою на зустріч із Даніїлом – тобто заздалегідь готувалася до вбивства. Проте в Олени могли бути спільники – зараз правоохоронці перевіряють цю інформацію.

У разі, якщо вина затриманої школярки буде доведена і суд визнає її винною, Олені загрожує до 15 років позбавлення волі. У сутності, стільки ж, скільки вона на цей час прожила.
Джерело: Обозреватель

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...