Дівчина випила ліки проти депресії та отримала... 30% опіків тіла

У США 23-річна дівчина медикаментами лікувала депресію та отримала 30% опіків тіла. У неї діагностували синдром Стівенса-Джонсона, рідкісний розлад, який викликає опік шкіри зсередини. Про це пише mirror.co.uk, передають Патріоти України.

Червоні пухирі з'явилися по всьому тілу 23-річної Кайли Нельсон зі штату Юта після прийому препарату для лікування депресії та тривоги. Дівчина звернулася до місцевого відділення невідкладної допомоги і вже перебуває там кілька тижнів. У неї діагностували синдром Стівенса-Джонсона, рідкісний розлад, який викликає опік шкіри зсередини. Це також може призвести до сліпоти.

Кайла страждає від сильного болю та харчується за допомогою спеціальної трубки. За словами сім'ї, Кайлі зробили операцію на повіках, щоб зупинити втрату зору. 30% її тіла вкрили опіки.

"У неї все життя попереду, але тепер нам доводиться мати справу з цим, тільки тому, що вона хотіла стабілізувати своє психічне здоров'я", - розповіла мати дівчини Ліндсі Юінг.

Синдром Стівенса-Джонсона іноді називають токсичним епідермальним некролізом. Він починається як невеликий висип, який переростає у пухирі, які згодом починають лущитися. Травмована тканина робить пацієнтів схильними до інфекцій і може завдати їм неймовірного болю.


"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...