Дівчинка віддала усі заощадження батьків: Одеські зеки видурили 60 тис. у десятирічної школярки (фото)

В шахрайстві підозрюють трьох чоловіків: 1985, 1987 і 1995 народження - всі вони утримуються у СІЗО вже впродовж декількох років.

У Чернігові 10-річну дівчинку обдурили шахраї, які перебували в одеському СІЗО, і видурили у школярки величезну суму грошей. Злочинці зателефонували дитині і залякали розповідями про те, що її батьки потрапили в біду, і для їх порятунку терміново потрібні гроші. Про це повідомили в поліції Чернігівської області на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Повідомляється, що до правоохоронців звернулася 39-річна жінка, яка розповіла, що 29 вересня її доньці на мобільний зателефонував невідомий і змусив дівчинку віддати всі сімейні заощадження. "Дитину залякали нещастями та запевнили, що вона може допомогти батькам, якщо знайде вдома і передасть "для порятунку" всі заощадження. Стривожена дівчинка виконала вказівки шахраїв та передала 40 тисяч гривень, 350 доларів США та 250 євро чоловіку, що приїхав автомобілем до її будинку", - йдеться у публікації.

Як з'ясувалося, це був таксист, який прийняв виклик Чернігів - Одеса. Замовник повідомив водієві, що у Чернігові до нього підійде дівчинка і віддасть пакет, який і потрібно привезти на інший кінець країни. Чернігівські поліцейські встановили, що шахрайський ланцюг тягнеться до слідчого ізолятора в Одесі.

8 лютого правоохоронці провели обшуки в одній з камер одеського СІЗО, виявили та вилучили мобільні телефони, сім-карти та чорнові записи затриманих, які діяли за схемою "ваш родич в біді". В шахрайстві підозрюють трьох чоловіків: 1985, 1987 і 1995 народження - всі вони утримуються у СІЗО вже впродовж декількох років.

За даним фактом триває досудове розслідування у рамках провадження, відкритого за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Її санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

"Хлопців міняти ніким!”: Боєць "Азову", який служить попри втрачену кінцівку, розповів про критичну ситуацію у війську

неділя, 28 квітень 2024, 13:43

Зараз охочих йти до Збройних Сил України, ставати на захист зовсім немає. Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Про це боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” на позивний “Ніко” розповів в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA. Він...

Ілон Маск здійснив неоголошений візит до Китаю

неділя, 28 квітень 2024, 13:14

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск здійснив неоголошену поїздку до Китаю для перемовин щодо розгортання свого програмного забезпечення для безпілотного керування автомобілями. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. За даними дже...