Дівчинка з Чернігова обрізала волосся, щоб допомогти ЗСУ: Мережу зворушила історія (фото, відео)

Обрізала волосся, щоб допомогти ЗСУ. 9-річна Кіра з Чернігова пішла з батьками до перукаря, щоб допоміг їй правильно відрізати коси, які ніколи в житті не підстригала. Така ідея прийшла в укритті, де ховалася з родиною від обстрілів. Гроші захотіла передати воїнам, які боронять Україну, передають Патріоти України.

Кіра ростила волосся дев’ять років, та переймається, як вона буде виглядати зі стрижкою. “Дивно дуже. У мене серце калатає, бо я вперше в житті стрижу волосся. Що буде? Що буде? Що зі мною зроблять?” Зрізані коси Кіра хоче продати. Щоб волосся придбали, воно має бути певної довжини.

Ідея здати волосся дівчинці прийшла, коли вона разом зі своїми батьками і трьома братами та сестрами ховалася в укриття він обстрілів. Дівчинка говорить, раніше тато категорично забороняв зрізати коси: “Тато був проти, завжди. Завжди. Казав: «У тебе шикарне волосся, ніколи не будемо його обрізати”. Цього разу тато погодився без вагань.

В Інтернеті я побачила, що дівчата обрізають волосся під каре і за це, взагалі, можна отримувати гроші. Я ж раніше цього не знала. Я вирішила поїхати до перукарні, обрізати волосся, продати та віддати гроші на ЗСУ”, розповідає Кіра. Батько дівчинки Іван каже, що таке бажання дівчинки його дуже зачепило. “Я, звичайно, не був проти. Навпаки, чесно кажучи, я мало не заплакав. Це якось так зачепило мене. Ми два місяці обдумували, шукали: так-так, ні-ні…Коли сюди повернулися, а ця ідея та бажання в неї не зникли, вона знов і знов про це говорила. Кажу: “Все вже, давай”. Наважились”.

В родині Губіних четверо дітей. Вони переїхали до Чернігова два роки тому. Їхній будинок стоїть на околиці міста, яку з перших днів війни обстрілювали російські війська. Будинок встояв, але потребує ремонту. На питання, чому не витратила гроші на ремонт, наприклад, своєї кімнати, Кіра відповідає:

Ну тому що їм не потрібні якісь там підсвітки у кімнату. Їм потрібен, наприклад, хліб, їжа, вода. Можливо, на рації якісь там вони збирають. Тому я їм повинна додати. Я так думаю, що повинна прямо. Просто я хочу хоч щось зробити для ЗСУ”. За свої коси Кіра отримала 3,5 тисячі гривень. Гроші Кірині батьки перерахують своїм друзям військовим на передову. “У нас є друзі, які служать в ЗСУ. Зараз вони під Луганськом, їх там близько 20 людей. Вони зараз збирають на рації, тепловізори”, розповідають батьки.

А Кіра сподівається, що її приклад надихне й інших. “Маленька 9-річна дівчинка відрізала волосся і віддала гроші на ЗСУ. Чому у мене є багато грошей і нічим не допомагаю?” І, можливо, вони щось дадуть”.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...