"Для чого представник церкви каже неправду?": Сергій Жадан відреагував на звинувачення отця Юстина

Ієромонах УГКЦ, доктор богослов’я і патристичних наук отець Юстин (Юрій) Бойко в ефірі програми Говорить Великий Львів заявив, що Сергія Жадана та Христину Соловій вигнали з церкви, в якій вони знімали свій кліп на пісню Серце, нагадують Патріоти України.

«Прийшла представниця чи представник міської ради. Сказали, що потрібно зняти гарний кліп. Отці впустили їх до церкви, дали ключі й пішли, а прийшли надто пізно. Я вам скажу, чому сцена з дівчатами вийшла поза церквою. Коли священник побачив, що Христина Соловій сиділа перед престолом, обернена задом, у відвертому одязі - це виглядало як на вавилонську розпусницю. Він їх вигнав з церкви, і вони недозняли», — зазначив отець Юстин Бойко.

Ієромонах УГКЦ також засудив Соловій: «Це готувалася заздалегідь провокація. Христина Соловій була прекрасною дівчиною, що з нею сталося, мені важко сказати. Але я бачу відверту моральну деградацію».

На сторінці в Facebook письменник і волонтер Сергій Жадан відреагував на заяви отця Юстина. «А, поза тим, отець Юстин далі продовжує говорити неправду. І з кожною наступною заявою неправди в його словах стає все більше. Тепер ось, виявляється, нас представляла міськрада. А потім нас, виявляється, вигнали з храму. Одного не розумію — навіщо він це робить? Для чого представник церкви говорить неправду? Церква справді повинна так чинити, щоб пояснити себе?», — прокоментував Жадан.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...