Для кого полуниця може бути небезпечною

Мало хто знає, але деяким людям, які страждають від гіпертонії, не варто вводити в раціон полуницю.

Полуниця — один з багатьох сезонних продуктів, який неодмінно варто ввести в свій раціон майже кожному. На сьогоднішній день існує кілька тисяч сортів полуниці, серед яких морозостійкі і неморозостійкі. Різні сорти полуниці можуть відрізнятися смаком, кольором і формою, зазначають Патріоти України.

В полуниці міститься джерело вітамінів і необхідних нутрієнтів. Серед них вітамін С, В1, В6, В9 і К. Також тут є велика кількість магнію, марганцю, заліза, калію і кальцію. Ще один плюс — низька калорійність полуниці. У ній всього 32 кКал на 100 г, що робить продукт доступним навіть тим, хто прагне скинути вагу. Однак вживання цієї ягоди може нести і небезпеку.

Шкода полуниці

При вживанні розумних кількостей цього продукту здоровою людиною, яка не має індивідуальної непереносимості, проблем виникнути не повинно. Але для деяких людей полуниця все ж може бути небезпечна.

Вагітні жінки

Незважаючи на великий вміст фолієвої кислоти, корисної для вагітних, полуниця все ж може викликати негативні наслідки. Йдеться про зловживання ласощами, наслідком якого може стати виникнення алергії у майбутньої дитини.

Алергіки

Людям з підвищеною чутливістю полуницю варто вживати обережно. При виникненні будь-якого з цих симптомів: печіння в горлі, висипи, свербіння варто звернутися до лікаря.

Люди, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту

Через високий вміст фруктової кислоти полуницю не радять людям, що страждають на виразкову хворобу, гастрит, колітом і ін. У великих кількостях ягода здатна дратувати стінки шлунка і кишечника, що іноді призводить до загострень хронічних станів.

Полуниця vs гіпертонія

Мало хто знає, але деяким людям, які страждають від гіпертонії, не варто вводити в раціон полуницю. А саме тим, хто проходить лікування за допомогою енапрілу. Цей препарат в поєднанні з літньою ягодою здатний створювати посилене навантаження на нирки, що зовсім небажано.

Джерело: НВ

Був у хорошій фізичній формі, але раптово захворів: Помер другий співробітник Boeing, який звинуватив компанію в порушенні техніки безпеки

четвер, 2 травень 2024, 12:28

Колишній аудитор з якості компанії Spirit AeroSystems, Джошуа Дін був одним із перших інформаторів, який звинуватив компанію в ігноруванні виробничих дефектів у Boeing 737 MAX, інформують Патріоти України. Діну було всього 45 років. Він помер після бор...

"Я знав, що росіяни гвалтують мирних жителів просто для розваги": Доброволець зі США пояснив, чому воював за Україну й планує продовжити в майбутньому

четвер, 2 травень 2024, 11:59

Каліфорнієць Метью Семпсон, ветеран війни в Іраку та Афганістані, майже два роки провів на полі бою в Україні як доброволець. Він розповів, що до початку повномасштабного вторгнення майже нічого не знав про Україну, проте знав, на що здатна країна-агре...