Для мене нема і не буде "хороших руських": Українська актриса відмовилася працювати з усіма російськими колегами

Популярна українська актриса Валерія Ходос записала звернення до колег-співвітчизників, які продовжили зніматись або планують співпрацювати з російськими артистами та режисерами. За словами зірки, зараз за кордоном стартують зйомки проєктів, у яких задіяні так звані "хороші руські" і часто українці погоджуються заходити з ними до кадру. Ходос пояснила, чому цього не варто робити. Актриса переконана, що жодних "хороших руських" не існує, і навіть ті артисти, які засудили повномасштабну війну в Україні, залишаються громадянами країни-терористки. Емоційне звернення до колег Ходос оприлюднила на своїй Instagram-сторінці, передають Патріоти України.

"Зараз починають знімати проєкти, які знімали до війни, і в яких беруть участь російські артисти, і які нібито за нас, які "хороші руські", які "дуже переживають" і навіть щось писали про це. Для мене немає і ніколи не буде жодних "хороших руських". Ніколи я не зайду на один знімальний майданчик з людиною, у якої червоний російський паспорт. Навіть з акторами, з якими я знімалася тут, в Україні, до війни. Навіть якщо раніше я з вами спілкувалася та поважала ваш талант. Забудьте про це. Ніколи я більше вас не рада бачити у своїй країні. Ви для мене вороги", – почала свій монолог зірка.

Знаменитість підкреслила, що багато українських режисерів також не гидують запрошувати на роботу акторів з РФ. Їй ця позиція здається абсурдною. "Знаю, що деякі актори зараз їдуть дознімати проєкти, в яких знімаються ці російські артисти. Це на вашій совісті. Нікого повчати я не стану. Знаю, що за кордоном продакшени, які переїжджають, залучають "хороших руських артистів", які раніше багато знімалися. в Україні, і багато акторів заходять на знімальний майданчик з цими "хорошими руськими артистами". Я від цих проєктів відмовляюся. Не можу сказати, що в мене було багато пропозицій, але вони були. Я відмовилася і озвучила свою позицію – я не заходжу з російськими артистами у кадр", – прокоментувала Ходос.

Вона додала, що їй соромно за свою позицію у 2014 році, яка не була такою радикальною та категоричною як зараз. "Росія – ворог, російські актори – вороги. Не можна заходити в кадр і працювати з руснею. Чому? Тому що вони вбивають наших людей і дітей. Українські артисти, ми вже проср*ли 2014 рік, і мені соромно, що я не була такою категоричною. Наразі ми маємо, що маємо.Не можна співпрацювати з ворогом.Не хотіла повчати, але виходить, що так роблю. Можливо, хтось зараз збирає валізу, щоб поїхати за кордон на зйомки, бо саме там зараз дознімають проєкти, щоб потім показувати на українському телебаченні, не треба співпрацювати з ворогом. Жодних "хороших руських артистів та режисерів" немає. Ці люди, ця нація вбиває мою націю", – підсумувала артистка.

Багато колег публічно підтримали думку актриси. Зокрема відео Ходос поділилася зірка серіалу "Свати" Анна Кошмал. Вона лаконічно підписала: "Підтримую!".

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...

Несподівана ситуація: На Житомирщині вчитель порізав ножем своїх колишніх учнів

субота, 27 квітень 2024, 17:59

На Житомирщині вчитель з ножем напав на своїх колишніх учнів, внаслідок чого один з них загинув. Чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві. Про це інформують поліція Житомирщини та Житомирська обласна прокуратура, передають Патріоти України...