"Для мене це було дуже сумно": Німецький астронавт розповів, як спостерігав за воєнними діями в Україні з космосу

Німецький астронавт Маттіас Маурер. Фото: Twitter/@astro_matthias.Бойові дії в Україні видно з Міжнародної космічної станції. Про це в інтерв'ю Bild розповів німецький астронавт Матіас Маурер. Чоловік вже повернувся на Землю і поділився головними враженнями від МКС, передають Патріоти України.

"Ми змогли побачити хмари диму над країною і спалахи від потраплянь ракет вночі. Це мене дуже засмутило", - уточнив Маурер.

У МКС на випадок непередбачених обставин через російсько-українську війну розроблений спеціальний план дії, додав астронавт.

Маурер додав, що, незважаючи на агресію росіян щодо України, на станції до російських астронавтів ставляться добре: "Троє російських космонавтів — мої найкращі друзі, ми навіть помінялися спальними місцями".

При цьому космонавт вважає, що війна в Україні була підтримана тільки кількома особами в Росії.

"Я сподіваюся, що народ України скоро знову зможе жити в мирі у вільній країні. Війна відкидає нас на десятиліття назад. Після війни нам знову доводиться будувати мости. Я часто бував у Росії, і всі люди, яких я знаю, були дуже милі і теплі зі мною. Не може бути, щоб кілька людей всіх зіпсували", - стверджує Маурер.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...