"Для нас доба триває 30 годин": Українка розповіла про роботу далекобійницею в Польщі

Марина Баранецька два роки тому почала працювати далекобійницею в Польщі. Зараз їздить разом з чоловіком, повідомляють Патріоти України.

"З дитинства любила машини, мала якусь тягу до їзди, до транспорту. Школяркою дивилась серіал "Далекобійники" і мене їзда на великих машинах дуже захоплювала. Але досвід здати на права в Україні був невдалим. Двічі пробувала вчитися. Була студенткою то потрапила в погану автошколу і не змогла там вчитись, навіть не дійшла до екзаменів. Коли переїхала в Польщу, за рік після переїзду вдалося вивчитись і зробити права спершу на легкову машину. Щоб отримати досвід їзди пішла доставщиком піцци. Це навчило їздити по місту, не боятись машин і впевнено почуватись на дорозі", - розповідає Марина.

Здати на права на вантажівку було важче, довелося перескладати екзамен кілька разів. Кожна перездача на права на той час коштувала 1500 гривень. "Першу роботу знайшла через сайт пошуку роботи. На той момент вже мала хороший рівень польської мови. Тому дзвонила по оголошеннях і напряму спілкувалась із роботодавцями. Плюсом стало те, що права в нас зроблені в Польщі", - каже українка.

Далекобійникам пропонують ставку до тисячі євро, але, якщо мова про локальну доставку, то вона буде невелика. Часто також роблять розрахунок в залежності від кількості кіл, які зробив водій. За п'ятиденку в середньому отримують від 1 до 1, 5 тисячі євро. Найвищі заробітки в далекобійників, які їздять за кордон. Вони фактично зареєстровані в Польщі, але працюють на різні країни в Європі. Потрібно виїжджати на місяць, два чи три. Графік залежить від того, як домовишся. "Ми зараз працюємо місяць і маємо два тижні відпочинку", - розповіла Марина.

"Їздимо в парі разом з чоловіком. Доба в нас триває 30 годин, з них 20 годин безпосередньої дороги. Більшість далекобійників працює в одиночку. Подвійних екіпажів значно менше. Одному їздити фізично легше. Для одного виділяється 9-10 годин щоб їхати, решта доби на відпочинок", - додає українка.

Подружжя зараз їздить у Францію бо працює від Французької експедиції. Перевозять вантажі звідти в інші країни чи по території країни. Також їздять в Німеччину, Бельгію, Люксембург, Польщу, Чехію, Словачину і трохи Іспанії. Раніше була Італія, але з початку епідемії коронавірусу туди не було жодного рейсу.

Джерело: Gazeta.ua

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...