Для українців свобода і гідність - це не просто слова, - Вакарчук

Політик підкреслив, що попри те, що українці шість років борються за свою свободу і гідність, треба ще багато працювати заради перемоги.

Святослав Вакарчук. Фото: ТСН.

Після розгону студентів на столичному Майдані й початку Революції гідності стало зрозуміло, що свобода й гідність - це фундаментальні цінності, за які українці готові пожертвувати життям. Про це розповів народний депутат, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук, передають Патріоти України.

"Я пам'ятаю Майдан, коли ще не розігнали студентів. Тоді протести були більше політичними, ми говорили про те, що ж таке Європа. І коли я казав, що Європа - це не тільки угода про асоціацію і членство в ЄС, але й свобода і гідність, мої слова сприймали по-філософськи. Але буквально за декілька днів ми пересвідчились, що для українців свобода і гідність - це не просто слова. Це фундаментальні цінності, за які українці готові й ти на все, у тому числі й на смерть", - зазначив Вакарчук.

Він також підкреслив, що попри те, що українці шість років борються за свою свободу і гідність, треба ще багато працювати заради перемоги. "Ці шість років ми боремося за свої, українські, європейські цінності свободи й гідності. Це не проста дорога, і вона, на жаль, не закінчилась. Для того, щоб отримати своє місце під сонцем, отримати перемогу на українських умовах над зовнішнім і внутрішнім ворогом, нам треба дуже багато працювати", - наголосив депутат.

Джерело: Прямий

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...