Дмитрівська поминальна субота: Чого не можна робити в цей день

Дмитро Солунський. Мозаїка 12 ст. Михайлівського Золотоверхого собору, Київ

2 листопада християни східного обряду відзначають Дмитрівську поминальну суботу, яка передує дню пам'яті великомученика Димитрія Солунського (8 листопада). Такі поминальні обряди проводяться в Україні сім разів на рік, зазначають Патріоти України.

У цей день не можна погано говорити про померлих. Не слід поминати родичів міцними алкогольними напоями, а на поминальний стіл подавати вишукані страви та делікатеси. Під час поминального обіду не можна співати, вести веселі розмови і сміятися. Разом з тим, на обід покладається запрошувати не тільки рідних, а й сусідів, людей, яким потрібна допомога, і навіть випадкових перехожих.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...