До 125-річчя великого одесита: Google присвятив яскравий дудл Леоніду Утьосову

Батько радянського джазу створив свій перший профільний колектив 1928 року. Не зважаючи, що з тих пір він проживав переважно у Москві, все життя вважав себе перш за все одеситом

Google створив святковий логотип на честь 125-річчя від дня народження естрадного співака, актора і народного артиста СРСР Леоніда Утьосова, зазначають Патріоти України. На малюнку іменинник натхненно диригує власним джазовим оркестром, даючи зрозуміти, що в світі все ще залишаються непорушні цінності - музика, молодість і весна.

Справжнє ім'я Леоніда Утьосова - Лазар Вайсбейн. Він народився в Одесі в 1895 році. У 1928 році створив власний джазовий оркестр і гастролював з ним по країні, однак справжню популярність йому принесла головна роль у фільмі «Веселые ребята».

Народився в Одесі, у багатодітній родині. Навчався в комерційному училищі, паралельно брав уроки музики. Деякий час був гімнастом у мандрівному цирку. З 1912 року виступав у Кременчуцькому театрі мініатюр; тоді ж узяв собі псевдонім Леонід Утьосов.
З 1913 року працював в Одесі в театрах Великому Рішельєвському, Малому Рішельєвському, Херсонському театрі мініатюр, пересувному театрі мініатюр «Мозаїка». З 1917 року працював у Москві та Петрограді (Ленінграді). У серпні-вересні 1918 року вперше виступав з концертами в Києві, в Інтимному театрі.
У 1928—1929 роках заснував джаз-оркестр. 8 березня 1929 року оркестр дав перший концерт під назвою «Теа-джаз» на сцені ленінградського Малого оперного театру.
Помер у Москві 9 березня 1982 року, похований на Новодівочому цвинтарі. Його ім'ям названо вулицю в Одесі (колишній Трикутний провулок); на вулиці Дерибасівській встановлено пам'ятник.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...