До 140-річчя видатного сина українського народу: У Києві відкриють мурал на честь Симона Петлюри

Місце проведення: вул. Зої Космодем’янської, 18. Вхід вільний

22 травня об 11:00 у Солом’янському районі відбудеться відкриття муралу із зображенням Симона Петлюри, створеного для вшанування пам’яті борця за незалежність України ХХ століття, а також для увічнення постаті як видатного державного діяча, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт КМДА.

Як нагадали у Департаменті культури, у січні цього року зусиллями Київської міської державної адміністрації у столиці вперше встановили меморіал Симону Петлюрі – пам’ятний барельєф. Тому відкриття муралу із його зображенням – це ще один важливий крок на шляху увічнення творця української державності початку ХХ століття, ім’я якого стало одним із символів боротьби українців за свободу.

Нагадаємо, що 22 травня 2019 року виповнюється 140 років від дня народження державного та громадсько-політичного діяча, голови директорії Української Народної Республіки, Головного Отамана Військ і Флоту УНР Симона Петлюри, який став одним із провідних діячів Української революції 1917-1921 років.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....