До 28 градусів тепла! Перший тиждень квітня здивує аномальною погодою

У вівторок, 2 квітня, у західних областях уночі місцями можливий невеликий дощ, вдень - короткочасні дощі, місцями грози, у Карпатському регіоні - дощ із мокрим снігом, передають Патріоти України.

На решті території країни без істотних опадів. Температура повітря вночі коливатиметься між +8−13°С, вдень — між +21 і +26°С, на півдні та в Криму до +28°С.

У середу, 3 квітня, у західних та північних регіонах, а вдень також у східній частині пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. На решті країни без істотних опадів. Температура повітря вдень становитиме +14-+19°С, у південно-східній частині України +18-+23°С.

У четвер, 4 квітня, невеликі дощі можливі у північних областях, вдень також у Карпатах та на Закарпатті. На решті території України без істотних опадів. Вдень повітря прогріється до +10-+15 °С, у південних та східних областях до +21 °С, а в північній частині — до +9 °С.

У п'ятницю, 5 квітня, у західних, північних, удень місцями у центральних областях очікуються невеликі дощі. На решті території країни без опадів. Температура повітря вночі +3…+8°С, у північних областях місцями заморозки 0…-3°С; вдень термометри покажуть +13-+18°С, у південній частині та Криму — до +22°С.

Загалом, зазначає метеоролог, вся перша половина квітня в Україні прогнозується аномально теплою, в окремі дні денна температура повітря підвищуватиметься до +20 — 25 °C, у західній та південній частині місцями +26…+28 °С; а вночі коливатись у діапазоні +3…+10 °С. Т.о. в середньому за місяць температура повітря виявиться на 2 — 3,5 ° С вище за кліматичну норму.

Опади випадатимуть переважно у вигляді дощів, але загальна кількість опадів очікується недостатньою у більшості областей, оскільки переважатиме поле підвищеного атмосферного тиску по всій південно-східній частині Європи. Сумарна кількість опадів за місяць очікується приблизно на 20−30% нижче за середні багаторічні показники. У зв'язку з тенденцією розвитку посухи у деяких областях зросте рівень пожежної небезпеки.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...