До Дня пам'яті жертв Голодомору : "Твоє вікно цього дня не залишиться порожнім" (відео)

Запалити свічку у вікні закликають 23 листопада о 16:00. Створено новий соціальний відеоролик до Дня пам'яті жертв Голодомору.

Скріншот з відео

"Твоє вікно цього дня не залишиться порожнім"– головна ідея відеоролику, повідомляє Український інститут національної пам'яті на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук, повідомляють Патріоти України.

Ролик зняла Young & Hungry production за участю Українського інституту національної пам'яті, Міністерства культури, молоді та спорту України та Центру досліджень визвольного руху.

Запалити свічку у вікні закликають 23 листопада о 16:00.

Традицію ставити свічу у вікні у пам'ять про померлих під час Голодомору ініціював історик Джеймс Мейс.

У Відні відкрили меморіальну дошку кардиналу Теодору Інніцеру. Це був єдиний іноземний духовний лідер, який у 1933 році став на захист вмираючих від голоду українців. Він створив Комітет допомоги Украı̈ні.
Пам'ятна дошка зроблена з каменю та має круглу форму, нагадуючи жорна. Текст на ній говорить про заклик кардинала від 16 жовтня 1933 року про допомогу жертвам Голодомору.

Прийшла повістка, але є бронь: Українцям пояснили, чи потрібно йти до ТЦК

середа, 24 квітень 2024, 17:47

В Україні суттєво змінилася правила вручення повісток та покарання за неявку до ТЦК, і кожен військовозобов'язаний знає, що на повістку потрібно реагувати, щоб не потрапити у халепу, передають Патріоти України. Але що робити тим, хто раніше отримав бр...

Це був фальстарт? У Раді відреагували на скандальне рішення МЗС щодо консульських послуг для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 17:25

Рішення МЗС щодо призупинення надання консульських послуг для чоловіків за кордоном в Раді вважають антиконституційним і таким, що не відповідає ухваленому раніше закону про мобілізацію. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповіли джерела в профільному ...