До кінця року в Україні може бути до 20 тисяч смертей від COVID-19, - аналітики

Україна нині серед країн з найскладнішим становищем: вона сьома за кількістю нових хворих і четверта – за показником смертності.

Аналітики Київської школи економіки попередили про можливе розгортання сценарію, згідно з яким до кінця року в країні може бути до майже 20 тисяч летальних випадків через ускладнення COVID-19. Такі результати моделювання Київської школи економіки, представлені в презентації «Аналіз поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення захворювання COVID-19», повідомляють Патріоти України.

Автори дослідження вказують, що сценарій уповні можливий, якщо уряд проігнорує введення комплексних обмежень у зонах спалахів вірусу. Уже з листопада у день можуть фіксувати до 10 тисяч нових інфікованих. Водночас весняний пік країні вдалось обійти завдяки карантину.

Аналітики зауважили, що Україна нині серед країн з найскладнішим становищем: вона сьома за кількістю нових хворих і четверта – за показником смертності.

Коронавірус в Україні: як епідемію переживуть регіони

У дослідженні йдеться, що вже за два тижні ситуація з COVID-19 може стати критичною у 7 областях: Харківській, Сумській, Хмельницькій, Тернопільській, Полтавській, Рівненській та Житомирській області.

Водночас темп поширення вірусу на сьогодні вдалось стабілізувати у чотирьох регіонах: Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та Чернівецькій.

Та у жодному регіоні поширення коронавірусу не контролюється, кажуть аналітики. Тому Україна йде до найгіршого сценарію. Останніми тижнями в Україні стрімко зростає кількість нових інфікованих. Станом на сьогодні в країні виявили 5 тис. 62 випадки зараження.

З огляду на щоденні антирекорди уряд продовжив адаптивний карантин до кінця 2020 року. Та попри регулярні звіти Кабміну щодо успішної боротьби з пандемією, система охорони здоров’я працює на виснаження. Регіони розповідають про брак ліжко-місць для госпіталізованих хворих. Лікарі масово звільняються через невиплати обіцяних доплат й нестачу захисного одягу та необхідного обладнання.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...