До лікаря без військового квитка не можна? Українцям пояснили, як є насправді

До лікаря без військового квитка не можна? Українцям пояснили, як є насправді

Російські пропагандисти поширюють тезу, що нібито в Україні до лікаря не можна потрапити без військового квитка. Насправді це фейк, передають Патріоти України з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Суть фейку

В одній з лікарень Києва нібито вивісили оголошення про те, що згідно з постановою Кабміну №147 від 26 грудня 2023 року з 1 січня 2024 року реєстратура не видає талони до лікаря без військового квитка. "Фотографію такого оголошення поширюють російські Telegram-канали", - зазначають в Центрі.

Як насправді?

Постанови Кабміну, на яку посилаються пропагандисти, не існує. Також у дописах не уточнюють, в якій саме лікарні зробили фото "оголошення", що може свідчити про постановку. "До того ж, не всі чоловіки є військовозобовʼязаними. Тому вимога для всіх мати військовий квиток - абсолютно нелогічна", - пояснюють у Spravdi.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...