До новорічного столу купувати краще зараз: Ціни на мандарини злетять на 30%

Ціни на мандарини злетять на 30%: скільки коштуватимуть до свят

Ціни на деякі цитрусові злетять до кінця грудня. Мандарини можуть подорожчати в середньому на 30%, а ось лимони стануть дешевше. Такий прогноз зробила аналітик Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Світлана Литви, зазначають Патріоти України.

За словами експерта, Ціна за один кілограм мандарин до кінця 2021 року може зрости на 30% - до 50 гривень.

Вона зазначає, що причиною зростання ціни стає підвищений попит на ці фрукти.

"Досвід минулих років показує, що ціна на даний продукт може зрости до 30% в порівнянні з ціною на початку грудня через підвищений попит з боку споживачів. Тому можна очікувати, що ближче до свят ми можемо мати середню ціну на мандарини в районі 50 грн/кг", - зазначила Литвин.

А ось вартість інших цитрусових напередодні свят може знизитися. Це торкнеться апельсинів і лимонів.

"Зазвичай ціна на апельсини знижується на 8% і на новорічні свята можемо мати середню ціну на рівні 35 грн/кг, а на лимони – на 7% до 37 грн/кг", - підкреслила фахівець.

Вона пояснила, що зниження цін на інші цитрусові пов'язано з тим, що споживачі напередодні свят віддають перевагу мандаринам.

Варто відзначити, що ціни на мандарини на початку грудня трохи знизилися, і зараз улюблений новорічний фрукт продають в середньому від 37 до 42 гривень

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 5:58

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук. Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Окла...