До Одеси прибув новоявлений флагман полярного флоту України, 100-метровий "Джеймс Кларк Росс", придбаний у Великої Британії

До Одеси прибув криголам “Джеймс Кларк Росс”, який був куплений Україною у Великобританії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, зазначають Патріоти України.

“Джеймс Кларк Росс” став флагманом українського науково-дослідного флоту. Він прибув в порт Одеси під національним синьо-жовтим прапором з Данії через Північне, Середземне і Чорне моря.

Уточнюється, що корабель вели з Данії український капітан Олег Новосильний і британський капітан Саймен Воллес. Найближчі тижні триватиме дооформлення необхідних документів на корабель, а також його технічна інвентаризація.

У міністерстві зазначили, що після закінчення формальних процедур пройде офіційне представлення криголама для українських медіа та громадськості. Також тоді буде оголошено нову назву судна. Крім того, влада виділить час для екскурсійного відвідування корабля.

Підкреслюється, що власний Океанський криголам відкриває для українських вчених багато нових можливостей. В першу чергу він дозволить вирішити існуючі логістичні проблеми на антарктичній станції “Академік Вернадський” і розширити можливості сезонних експедицій. Також можна буде створювати логістичні консорціуми з іншими державами, проводячи дослідження в Антарктиці і Арктиці.

В адміністрації Одеського морського порту розповіли, що вже цього року після проходження необхідних процедур криголам вийде в море і попрямує в Антарктику.

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...