До схеми був причетний нотаріус: Як українця надурили під час продажу авто

Новий спосіб шахрайства довелось випробувати на собі киянину Едуарду, який здає машини в оренду. Одним із його орендарів став чоловік на ім'я "Тарас", який потім продав орендований автомобіль. Про нові шахрайські методи повідомляють Патріоти України з посиланням на Bigmir Авто.

Орендар, як і треба, залишив розписку та копії своїх документів. Однак, коли настав час повертати авто, до "Тараса" власник не зміг додзвонитися. Тоді ж Едуард вирішив відстежити локацію машини за допомогою маячка, який привів його до одного з будинків Білої Церкви на Київщині. Там його чекало велике здивування.

Після спілкування з господарями будинка виявилось, що автомобіль вони на днях купили в чоловіка на ім'я Євген, а про Тараса нічого не чули. До того ж нові власники придбали авто з офіційним переоформленням у сервісному центрі, де повинні були б запобігти такій ситуації.

Сервісний центр зазначив, що це переоформлення не викликало ніяких запитань, оскільки в базі були всі необхідні документи. Як автомобіль вдалося оформити на 22-річного Євгена з Черкас - залишається невідомим.

Орендодавець звернувся до поліції, де лише розвели руками. Тоді він провів власне розслідування та дізнався, що "Тарас" регулярно займається подібним шахрайством. Едуард виявився не першим, хто постраждав від такого способу. Експерти з автомобільної безпеки думають, що до цієї схеми причетний нотаріус, котрий видавав фейкову довіреність на продаж автомобіля, маючи доступ до реєстрів.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...