До складу злочинної групи, учасники якої вбили Окуєву, входило сім осіб, - глава Нацполіції

За словами Ігоря Клименка, сьогодні затримали організатора вбивства Окуєвої.

До складу злочинної групи, учасники якої вбили добровольця АТО Аміну Окуєву, входило сім осіб. Про це заявив голова Національної поліції Ігор Клименко, повідомляється на сторінці НПУ у Facebook, передають Патріоти України.

«До складу групи загалом входило сім осіб, частину з них за підозрою в двох вбивствах затримали у вересні 2019 року», - зазначив він. «А сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік теж є членом вказаної злочинної групи», - додав Клименко.

Як повідомлялося, сьогодні, 12 січня, у прокуратурі Київської області заявили про затримання виконавців вбивства добровольця АТО Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама Осмаєва. На своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагадав, що невідомі після того, як розстріляли машину подружжя, залишили на місці злочину автоматичну зброю. «Сьогодні Нацполіція затримала групу кілерів, обґрунтовано підозрюваних у низці вбивств ... і в тому числі, в убивстві Аміни. ДНК затриманого збіглося з ДНК на кинутій на місці злочину зброї», - написав Аваков.

Довідка. 1 червня 2017 року в Києві було скоєно напад на подружню пару добровольців АТО Осмаєва і Окуєву. За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Окуєва зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка. Внаслідок інциденту Осмаєва і кілера госпіталізували з вогнепальними пораненнями. Обвинувачений у справі - 58-річний громадянин Російської Федерації Артур Крінарі. Йому інкримінували вчинення злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу ("замах на вбивство"). 30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої та Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...