​До уваги “чемпіона з підготовки до епідемії коронавірусу”: Польща розпочала вакцинувати бомжів. Осіннього локдауну в країні не буде

У липні сусідня держава завершить вакцинацію більше 70% населення. В той час як в Україні наразі повністю вакциновано близько 1% громадян і шансів встигнути сформувати колективний імунітет до осінньої хвилі пандемії превентивними засобами практично нема

У Польщі розпочалися акції з вакцинації проти коронавірусу безпритульних, повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

Як зазначається, Лодзька міська рада організувала мобільний пункт щеплення, де безхатьки можуть вакцинуватися препаратом фірми «Johnson & Johnson», який потребує одноразового введення.

Проти коронавірусу можуть щепитися також люди, які не мають документа, що підтверджує особу.

Вакцинування відбувається на добровільній основі, але закликаємо усіх бажаючих прийти і зробити щеплення проти Covid-19, – говорить директор лудзького відділу Карітас священик Анджей Партика.

«У нашому місті та інших польських містах почалися акції вакцинації людей, котрі не мають постійного місця проживання ані медичного страхування. Ми заохочуємо людей, котрі перебувають у притулках, прийти та вакцинуватися. Натомість є велика група людей, котрі не ночують у притулках, і нам дуже залежить, щоби інформація про можливість вакцинації дійшла теж до них», – сказав Партика.

Луздь є одним із перших польських міст, в яких почалася акція щеплення людей, що перебувають в кризі безпритульності. Мобільний пункт щеплення пропонує одноразову вакцину фірми «Johnson & Johnson». Проти коронавірусу можуть защепитися теж люди, котрі не мають документа, що підтверджує особу.

Нагадаємо, станом на 20 червня, повний курс вакцинації від коронавірусної хвороби Covid-19 в Україні з кінця лютого отримали 359 тисяч людей. При цьому загалом зробили вже 2,08 мільйони щеплень, за останню добу з яких – 25 тисяч, більшість з них – першою дозою.

Провокації тривають: Тисячі авіарейсів європейських компаній постраждали від перешкод GPS з боку Росії

середа, 24 квітень 2024, 6:30

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великої Британії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph. Зачеплені рейси за вісім місяців до кінця березня включали 2309 рей...

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...