До злочину підійшли креативно: Нацполіція затримала посадовця митниці через "стаканчик з кавою" (фото, відео)

Правоохоронці затримали заступника директора департаменту Державної митної служби за підозрою в тому, що він за $2 тис. винагороди організовував так званий зелений коридор під час проходження митного контролю. Про це повідомила пресслужба Нацполіції в Telegram, передають Патріоти України.

За даними поліції, чиновник допомагав вивезти за кордон $40 тис. Затримали його одразу після отримання неправомірної вигоди. Гроші було заховано в кавовий паперовий стакан.

Поліцейські працюють над установленням кола посадовців, які можуть бути причетні до корупційної схеми. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Державне бюро розслідувань.

В Офісі генпрокурора України уточнили, що, за даними слідства, посадовець запропонував свою "допомогу" в перевезенні без митного оформлення грошових коштів громадянину Грузії, який мав намір перетинати державний кордон України.

Його повідомили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 КК України (погодження на пропозицію, обіцянку або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди).


Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...