Добре особисто знав Дмитра: Залужний на колінах попрощався із загиблим "Да Вінчі" на церемонії прощання біля Михайлівського Золотоверхого монастиря (фотофакти)

Залужний попрощався з легендарним "Да Вінчі"

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зворушливо попрощався з Героєм України, легендарним командиром батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитром Коцюбайлом, відомим за позивним "Да Вінчі". Слова прощання у п'ятницю, 10 березня, Валерій Залужний опублікував на своїй сторінці у Telegram.

Залужний на колінах перед дівчиною Да Вінчі
Він написав, що добре знав Дмитра, розповів, що Герой приєднався до військової родини України ще дев'ять років тому на початку війни РФ проти України.
"Зовсім молодий хлопець із щирими очима, який нічого й ніколи не боявся. Навколо нього об'єднувалися люди із спільною метою - боротися за свою країну", - написав головнокомандувач ЗСУ.
"Шлях до нашої перемоги - дуже важкий. І ціна цієї перемоги - життя наших воїнів. Дмитро Коцюбайло. "Да Вінчі". Спи спокійно, друже. Слава Україні!" - додав Залужний.
Також головнокомандувач опублікував кілька кадрів із церемонії прощання.

Нагадаємо, Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня під Бахмутом.

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...