Додаток "Дія" запущено: В Україні державні послуги можна буде отримувати онлайн (відео)

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Олексій Гончарук представили мобільний додаток "Дія", за допомогою якого державні послуги в Україні можна буде отримати онлайн. Відеозапис презентації з'явився на сторінці в Facebook Офісу президента України.

В даний момент за допомогою "Дія" можна оформити водійське посвідчення і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Документи, що посвідчують особу, автоматично "підтягуються" в додатку через Bank ID.

Слід зазначити, що цифрове посвідчення водія, яке було отримано через "Дію" вже можна пред'являти правоохоронцям, ті зможуть його перевірити через QR-код і номер в базі. Також ці документи можна буде використовувати при посадці в літак.

Незабаром творці обіцяють додати в додаток поліс страхування авто, паспорт і закордонний паспорт громадянина і ще ряд документів.

Додаток став доступним в Google Play і в App Store. Оператори повідомили, що не будуть стягувати трафік при роботі з "Дією". "Під час президентської кампанії я говорив, що мрію про країну в смартфоні", - сказав глава держави у вступному слово на презентації.

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...