Догрався: СБУ оголосила Шарію підозру, звинувачують у держзраді (фото, відео)

Служба безпеки України (СБУ) оголосила про підозру скандально відомому блогеру Анатолію Шарію, який нині проживає в Іспанії. Про це повідомляє прес-служба відомства, передають Патріоти України.

"На думку слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що підозру оголошено під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури в рамках кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України - ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) і ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Зокрема, в останній статті, мова йде про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності і т.ін.

У СБУ заявили, що з 2012 року через соціальні мережі, електронні ЗМІ і російські телевізійні канали Шарій сприяв державним та неурядовим структурам РФ у проведенні спеціальних інформаційних операцій і займався дискредитацією державної політики України.

"Метою було - загострення і дестабілізація суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації, розпалювання міжетнічних і міжконфесійних конфліктів. Такі протиправні дії Анатолія Шарія активно використовували російські ЗМІ, зокрема, телеканали основної пропагандистської державної компанії ВГТРК ("Росія 24", "Росія 1"), телеканал Міністерства оборони РФ "Зірка" та інші", - додали в прес-службі.

У даний час тривають слідчі дії.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...