Доказ швидких кліматичних змін: У Гренландії від найбільшого льодовика відколовся гігантський шматок

79N – це останній найбільший шельфовий льодовик Арктики.

В Гренландії від найбільшого шельфового льодовика в Арктиці 79N відколовся великий масив льоду площею близько 110 квадратних кілометрів. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України.

Судячи із супутникових знімків, він розколовся на безліч маленьких частин – це свідчить про те, що на острові відбуваються швидкі зміни клімату.

“Атмосфера в цьому регіоні з 1980 року потепліла приблизно на 3°C. А в 2019 і 2020 роках тут були рекордні річні температури”, — кажуть науковці з Університету Фрідріха-Александра.

Також вчені заявили про зростання температури в цьому регіоні – такий висновок вони зробили на основі великої кількості місць із талою водою на крижаній поверхні. На думку фахівців, вода завдає серйозної шкоди крижаним масивам, бо заповнює і розширює вже існуючі тріщини.

79N – це останній найбільший шельфовий льодовик Арктики. Дослідники вважають, що він може почати розпадатися вже через 10-20 років.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...