Документ готовий: В Україні можуть почати каструвати педофілів

В Україні можуть посилити кримінальну відповідальність за сексуальні злочини стосовно дітей. Відповідний законопроект №6607 "Діти - квіти життя, а не плід для сексуальної насолоди. Хімічна кастрація - медична міра, яка зупинить педофілів" був представлений на брифінгу в Києві, повідомляють Патріоти України.

Документ передбачає застосування кастрації і збільшення терміну покарання для педофілів. Крім цього в Україні пропонують створити реєстр осіб, які вчинили статеві злочини проти дітей.

За зґвалтування дитини законопроектом пропонується покарання у вигляді ув'язнення від 12 до 15 років, а за повторне вчинення такого злочину – довічне позбавлення волі.

Як зазначив народний депутат від фракції "БПП" Мустафа Найєм, який є одним із співавторів законопроекту, хімічна кастрація, про яку йдеться в документі, є не покаранням, а добровільним заходом медичного характеру, на який педофіл зможе погодитися самостійно.

"Людина, яка була засуджена, тільки після 9 років відбування покарання може звернутися, щоб йому зробили цю процедуру. Спочатку він отримує експертний висновок про свою хворобу, а потім суд вирішує, чи варто йому робити цю процедуру", – підкреслив Найєм.

Як зазначили автори законопроекту, він був розроблений в 2017 році, проте профільний комітет Верховної Ради тричі направляв його на доопрацювання, щоб збалансувати права дітей-жертв і права осіб, які вчиняють проти них злочини.

Синоптики попереджають про сильні заморозки в Україні: Де різко знизиться температура

четвер, 18 квітень 2024, 9:50

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди та зниження температури в Україні. Так, у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні мет...

Тису перепливати не знадобилось: На Закарпатті ухилянт епічно обвів навколо пальця прикордонників та втік в Угорщину, де його радісно прийняли

четвер, 18 квітень 2024, 9:32

Вартові кордону виявились явно не готовими до такого шустрого клієнта у 50 років з гаком. На Закарпатті чоловік на КПП "Астей" (Лужанка) вирвався від прикордонників і втік в Угорщину. . Як повідомляє журналіст Віталій Глагола з посиланням на джерела ...