Доля і влада розвернулась до Коломойського задом? Щодо продюсерки "1+1" порушили справу за наругу над українською мовою

Столичні правоохоронці внесли інформацію до ЄРДР через слова продюсерки телеканалу "1+1" Олени Єремєєвої про українську мову. Про це повідомив нардеп "Євросолідарності" Володимир Ар’єв, зазначають Патріоти України.

"10.02.2020 слідчим відділом Подільського управління поліції відомості, які містяться у зверненні (Арєва – ред.), внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020100070000502 за ознаками кримінального провадження, передбаченого ч.1 ст. 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії)", - йдеться у повідомленні нардепа.

"Українській правді" інформацію про відкриття провадження підтвердити у правоохоронних органах.

"За зверненням народного депутата слідчі Подільского управління поліції Києва розпочали кримінальне провадження. Буде проведена перевірка викладених у зверненні фактів".

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 5 років", - заявив заступник директора Департаменту комунікації МВС Ярослав Тракало в коментарі "Українській правді"..

Нагадаємо, у лютому Єремєєва під час презентації нового сезону каналу сказала: "Знайти тональність української мови, щоб глядач її сприймав, досить непросто. За нашими спостереженнями, мелодрами українською мовою виглядають гірше, ніж комедії".

За її словами, навесні "1+1" показуватиме мелодрами російською мовою, бо українська складніша для цього жанру. Крім того "артистам поки ще важко працювати українською", що "збільшує тривалість створення і впливає на бюджет".

В коментарі УП.Життя Єремеєва розповіла, що у цій розмові не йшлося "про будь яке упередження з нашого боку стосовно українсьої мови, лише про виробничі нюанси".


Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...