"Доля" у бізнесі: Стало відомо, чому поруч з клубами Одеси "не працюють" представники ТЦК

Стало відомо, імовірно, чому у курортній зоні Одеси представники Територіальних центрів комплектування на соціальної підтримки не шукають потенційних призовників, які можуть ухилятися від служби, передають Патріоти України.

Зокрема, УНІАН запитав у захисників України, які приїхали до Одеси у коротку відпустку та перебували на узбережжі, як вони ставляться до призовної кампанії. За словами двох військових, які перебували неподалік розважальних клубів у районі пляжу "Аркадія", вони шоковані тим, що побачили.

"Вишукано одягнені, здорові, накачані "бугаї" скачуть на дискотеці, курять кальяни, б'ють один одному морди, п'ють та іржуть... Наче війни в Україні немає… І, хотілося б знати, а де ТЦКшники? Чому тут нікого "не пакують", не вручають повістки, не відвозять у військкомат? Тут тільки з тих, що релаксують, можна сформувати батальйон, а з охоронців закладів – десантно-штурмову роту", - сказав боєць Олександр.

За словами, його товариша, який родом з Одещини, у селах молодих чоловіків майже не лишилося, бо має місце незбалансований призов. Він уточнив, що військкомати повинні виконувати план щодо мобілізації, але, коли "гребуть" чоловіків із невеликих населених пунктів, не враховують, чисельність місцевих жителів у порівнянні, наприклад, з районами Одеси, в кожному з яких мешкало до війни понад 200 тис. осіб.

"При цьому, "батальйон Монако" – депутати, їхні діти, ряд чиновників, просто "багатенькі Буратіно" почуваються дуже спокійно, бо відкупилися. Але план воєнкому треба виконувати – ось замість одного з тих, хто відкупився, Борис (непридатний до служби чоловік з Одещини, який помер після призову – УНІАН) потрапив під мобілізацію", - вважає захисник.

Як зазначає відомий громадський діяч Павло Поламарчук, у курортній зоні Одеси, зокрема, у певних розважальних закладах Аркадії, представники ТЦК не з'являються тому, що, крім ризику зустрітися з "небожителями" від влади чи великими комерсантами, є інформація про нібито "частку" в розважальному бізнесі одного з військкомів. Він уточнив, що йдеться про заарештованого нещодавно обласного воєнкома Євгена Борисова, який нібито є неофіційним співвласников одного з найпопулярніших клубів.

Комісія Мінкульту фіксує розкрадання держмайна: З Почаївської лаври зникли цінні ікон, які передавалися в оренду Московському патріархату разом з архітектурним комплексом

субота, 27 липень 2024, 17:00

В ході перевірки збереження державного майна Свято-Успенської Почаївської лаври на Тернопільщині, яке перебуває у безоплатному користуванні УПЦ МП, виявлено низку порушень. Про це йдеться у звіті комісії Міністерства культури та інформаційної політики,...

Куточок ренесансної Європи у серці Туреччини: Чому ніхто не живе в місті-привиді Бурдж-аль-Бабас, де вся забудова у формах красивих середньовічних замків (фото)

субота, 27 липень 2024, 16:45

Турецьке містечко Бурдж-аль-Бабас, що розташоване на півдорозі між Стамбулом та Анкарою, зараз стоїть занедбаним, хоча після початку будівництва минуло лише десять років. Амбітний бізнес-проєкт, що мав вражати своїм архітектурним рішенням туристів, пер...