Доліталися: Російським авіакомпаніям заборонили письмово фіксувати несправності літаків

Співробітники російського "Аерофлоту" отримали наказ якомога рідше письмово фіксувати несправності літаків, а про поломки повідомляти виключно в усній формі, передають Патріоти України.

Як зазначається в матеріалі "Проект", "Аерофлот" випустив внутрішнє розпорядження, згідно з яким старші бортпровідники мають вносити дані про технічні проблеми в бортовий журнал тільки після узгодження з командиром повітряного судна.

Причина ухвалення такого рішення - відсутність запчастин для усунення несправностей. Дану інформацію підтвердив "Проекту" один із старших бортпровідників "Аерофлоту", який зазначив, що якщо до початку повномасштабного вторгнення в Україну в бортовий журнал вносилися всі дефекти, то тепер про них потрібно лише повідомляти усно.

Літаки часто літають несправними. "Не залишалися на землі через несправність, яка за документами забороняє судну літати до її усунення",-говорить на умовах анонімності колишній співробітник "Аерофлоту".

В інших авіакомпаніях Росії тепер негласно діє така ж практика і вони роблять все, щоб не тримати борти на землі. Наприклад, в туалетах літаків по півроку не змінюють вакуумний генератор повітряної "каналізації", через що туалети на борту працюють тільки на висоті вище 5 км.

"На Airbus-A320 можна літати з одним деактивованим гальмом, що і робилося навмисно", - розповів співробітник авіакомпанії. Гальма переставляють, що на папері дозволяє знайти ще 10 днів на заміну.

Колишній пілот російської авіакомпанії Nordwind розповів, що в січні 2023 року в аеропорту Казані при запуску двигунів Boeing 737 несподівано полилося пальне — в цей момент на борту перебували 190 пасажирів.

"Таке відбувалося вже кілька разів, але жодного запису в TLB про це зроблено не було - адміністрація авіакомпанії просила не писати нічого", - розповідає він.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...