Домівки безсимптомних хворих перевірили на COVID-19: Які предмети виявилися зараженими

Інфіковані коронавірусом із безсимптомною формою хвороби заражають поверхні та предмети в своєму будинку, з якими контактують найбільш часто або тісно: наприклад, наволочки, крани і дверні ручки у ванній тощо, передають Патріоти України.

Так, згідно з дослідженням учених із Китаю, COVID-19 був виявлений на кількох поверхнях у готельних номерах, де два китайські студенти без симптомів були поміщені на карантин ще перед діагностикою інфекції.

Відомо, що студенти повернулися в Китай після навчання за кордоном 19 і 20 березня. У них не було жодних вірусних симптомів, але їх перевели в готель на 14 днів карантину.

Вони залишалися безсимптомними, але обидва здали позитивні тести на COVID-19 і були госпіталізовані. Приблизно через три години після того, як студенти здали тест, дослідники взяли зразки різних поверхонь у кімнатах інфікованих.

Вчені перевірили дверні ручки, вимикачі світла, ручки для змішувачів, термометри, пульти для телевізорів, наволочки, підковдри, простирадла, рушники, ручки дверей ванних кімнат, сидіння унітазів і кнопки для змивання води в унітазі. Всього було відібрано 22 зразки з двох кімнат і вісім із них дали позитивний результат на COVID-19.

Шість позитивних зразків були з кімнати студента, ідентифікованого як пацієнт А. Вони були з:

  • вимикача світла;
  • дверної ручки у ванній;
  • простирадла;
  • підковдри;
  • наволочки;
  • рушника.

У кімнаті пацієнта В позитивні зразки були виявлені на кранах та наволочках. Це дослідження, як зазначили вчені, демонструє масштаб забруднення навколишнього середовища РНК коронавірусу за відносно короткий час.

"Виявлення РНК SARS-CoV-2 у зразках поверхні простирадла, підковдри і наволочки підкреслює важливість правильних процедур обробки при заміні або пранні використаної білизни пацієнтів із COVID-19", – йдеться у статті.

Додамо, дослідження проводилося вченими з Центру з контролю і профілактики захворювань в Ціндао, Центру з контролю і профілактики захворювань у провінції Шаньдун, Глобального центру досліджень у галузі охорони здоров'я при університеті Дюк Куньшань і Пекінського інституту мікробіології та епідеміології.

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...