Донбас не шкода? Донецькі медики - про завезену в ОРДЛО вакцину "Супутник Лайт": у самій Росії її бояться застосовувати

Ефективність російської вакцини "Супутник Лайт" набагато нижча, ніж у препарату "Супутник V", результативність якого ледь дотягувала до 50%. Незважаючи на це, "Супутник Лайт" завезли в ОРДЛО і почали ним вакцинувати населення. Про це повідомляє Telegram-канал "Вільнодумець" з посиланням на донецьких лікарів і знайомих з так званого МОЗ "ДНР", передає "Цензор.нет", передають Патріоти України.

За їхніми словами, дані про клінічні випробування у Росії "Супутник Лайт" не оприлюднюють. Як сказано у повідомленні, представники Міністерства охорони здоров'я РФ ретельно фіксують усі результати вакцинації в "ДНР" під наглядом кураторів з ФСБ, щоб не було витоку інформації.

"А все тому, що у самій Росії бояться це робити на тлі побічних ефектів, повторного зараження і смертей після вакцинації "Супутником V" і від уже інших застосовуваних російських недовакцин. Цинізм ситуації полягає у тому, що фактичні випробування "Супутник Лайт" на людях у "ДНР", видають за гуманітарну допомогу від путінської партії "Єдина Росія" в боротьбі з пандемією", – пише блогер.

Джерела у "МОЗ ДНР" додають, що в ОРДО після вакцинації "Супутником V" захворіли вперше або захворіли повторно на COVID-19 багато з тих, хто отримав щеплення. При цьому більшість досі чекає другий укол, однак, поставки вакцини постійно відкладаються.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...