"Донбасс порожняк не гонит": У Києві затримали власників горілчаного заводу, які працювали на окупантів

Служба безпеки України викрила ще двох колаборантів, які після співпраці з росіянами на тимчасово окупованій Луганщині приїхали в Київ й намагалися уникнути покарання. Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 19 липня.

Зловмисниками виявилися власники заводу з виробництва алкогольної продукції в тимчасово захопленому Сєвєродонецьку.
Після початку повномасштабного вторгнення РФ фігуранти відмовились перевозити виробничі потужності підприємства на підконтрольну Україні територію. Вони "перереєстрували" власну компанію згідно з вимогами "російського законодавства" та відкрили рахунки в місцевих "філіях" банків РФ.
Пізніше вони залишили у Сєвєродонецьку "довірену особу", яка контролювала роботу заводу, а самі переїхали до Києва, звідки координували ведення бізнесу.
Готову продукцію заводу ділки реалізовували через власний ресторан та розгалужену мережу точок продажу в окупованій частині на сході України. При цьому одержані "прибутки" регулярно переводили до бюджету країни-агресора як "податки" і "збори".
Крім того, вони постійно сплачували "данину" представникам місцевої окупаційної адміністрації РФ за можливість "безперешкодного" ведення бізнесу.
На підставі зібраних доказів співробітники СБУ затримали у Києві одного з організаторів злочинної діяльності. Під час обшуків у його помешканні виявлено понад 2 млн у гривневому еквіваленті та документи із доказами оборудки.
Іншого організатора "схеми" - затримано у Хмельницькому на спробі втечі за кордон. Щодо третього фігуранта, який переховується у тимчасово окупованій частині Луганщини, - тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.
Зловмисникам повідомили про підозру в колабораційній діяльності, вчиненій у складі організованої злочинної групи.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...