Доньки Марини стали свідками смерті матері: У Чехії жорстоко вбили українку

У Чехії сталася трагедія. Там від ножових поранень 10 вересня загинула 31-річна українка Марина Савчук із Закарпаття. До свого дня народження вона не дожила лише три дні. Поліція підозрює у вбивстві її співмешканця, 30-річного українця.

Для сім'ї загиблої жінки це вже не перша трагедія. Декілька років тому за загадкових обставин загинула сестра Марини. А у дитинстві українка стала свідком смерті власної матері. Докладніше про це читайте у матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Дітей встигли врятувати сусіди

Трагедія сталася у суботу, 10 вересня. Поліцію викликали до гуртожитку чеського села Старе Седло. На місці правоохоронці виявили жінку 31-річну Марину Савчук із численними ножовими пораненнями без ознак життя.

Там був і її співмешканець, 30-річний українець Василь, у нього також були поранення. Можливо, він завдав їх собі сам, намагаючись вчинити самогубство. Його доправили до лікарні. У сусідній кімнаті були дві дівчинки шкільного віку – доньки Марини.

Поліція з'ясовує причини цієї трагедії і поки що коментарів не дає. Проте правоохоронці вже звинуватили 30-річного українця у жорстокому вбивстві Марини Савчук. Прокуратура вимагатиме, щоб його взяли під варту. Поки що його допитують у лікарні.

Одна із сусідок по гуртожитку розповіла, що напередодні вбивства, у п'ятницю ввечері, Марина та Василь пішли на роботу в нічну зміну. Зранку повернулися. Василь сказав, що зараз вони підуть у магазин, але жінка не хотіла. Тоді він її побив.

"До магазину вони таки пішли вдвох, потім повернулися. Ще на вулиці покурили, поговорили із сусідом. Потім повернулися до кімнати – і через 20 хвилин усе сталося. Він навіть бив ногами в живіт і душив її старшу доньку, школярку. Жінки встигли витягнути. дітей із кімнати. А він із ножем у руці затяг Марину туди і вбив", – розповідає сусідка.

Хоча ще за 3-4 місяці до трагедії Марина та Василь у соцмережах під своїми фотографіями освідчувалися одне одному в коханні. "Люблю тебе, сонечко", – писала жінка. "І я тебе теж, сонечко", – відповідав Василь. Говорив, що вдячний долі за те, що зустрів її.

У гуртожитку на спільній кухні, поки Марина готувала їжу, Василь весь час сидів поруч і ні на крок не відходив від неї.

Її життя було нелегким

13 вересня Марині Савчук виповнилося б 32 роки, але жінка не дожила до свого дня народження лише три дні. Марина родом із села Ясіня Рахівського району Закарпатської області. У Чехію з двома доньками вона поїхала, як тільки почалася повномасштабна війна.

За словами її знайомої, до 24 лютого Марина працювала на Драгобраті. "Її там багато хто знав і поважав. Вона хороша людина та хороша мама. Вона все тягла на собі. Перший чоловік їй нічим не допомагав. Навіть коли їй була потрібна операція – він не дав їй грошей", – каже знайома.

Життя Марини Савчук було нелегким. Вона виросла в бідній сім'ї, виховувала її мачуха, хоча до дівчинки вона ставилася добре. Взаємини з першим чоловіком, від якого вона народила двох дочок, давно не складалися. Дуже часто він піднімав на неї руку, вона змушена була втікати з дому та шукати прихистку у знайомих та сусідів.

"Вона шукала чоловіка та хорошого батька для своїх доньок. Із цим чоловіком вона познайомилася вже там, у Чехії. Ми його і не знали. Він теж із Закарпаття, але з іншого села", – каже знайома.

Розповіла про смерть сестри та матері

Однак це далеко не перша трагедія у родині самої Марини. Як виявилося, у 2019 році вона знімалася у передачі СТБ "Слідство ведуть екстрасенси". За два роки до того в Ясіні загинула її зведена 14-річна сестра Іванка.

Дівчина вийшла до магазину та додому вже не повернулася. Родичі та друзі кинулися її шукати, але виявили лише бездиханне тіло під залізничним мостом. Поліція так і не з'ясувала причини загибелі сестри.

За однією з версій, Іванка сама скинулася з мосту. За іншою – її хтось зіштовхнув. Єдиний свідок, який нібито чув крики дівчини про допомогу, через деякий час після зйомок передачі помер за загадкових обставин.

У передачі Марина розповідала, що коли їй було 9 років, то померла її мама. Причому померла жінка на очах маленької Марини – увечері їй стало погано – проблеми із серцем. Рідний тато Марини теж помер, кажуть, що він повісився.

У селі вже ходять розмови про прокляття, що висить над цією родиною. Причому Марина у дитинстві стала свідком смерті своєї мами, а зараз її дочки могли стати мимовільними свідками вбивства Марини.

На сторінці загиблої українки збереглися літні фотографії, де вона знята зі своїм "новим чоловіком". Вона навіть повідомила, що 21 травня вони одружилися.

Наразі чеська поліція веде розслідування. Дочки загиблої українки перебувають із дядьком – братом батька дітей. Рідні та друзі збирають гроші, щоб переправити тіло Марини на батьківщину на Закарпатті.

Джерело: Обозреватель

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...