Допінг-скандал набирає обертів: В організмі 15-річної російської фігуристки виявили ще два препарати задля підвищення витривалості

З'явилися нові подробиці щодо допінгової справи 15-річної російської фігуристки Каміли Валієвої, яка наразі виступає на Олімпійських іграх-2022 в Пекіні. Так, за інформацією The New York Times, в організмі юної спортсменки, окрім раніше виявленого триметазидина, виявили ще L-карнітин та гіпоксен, зазначають Патріоти України.

Зазначається, що ці препарати використовуються задля підвищення витривалості та покращення роботи серця. Втім, вони не входять до списку забороненого Всесвітньою антидопінговою агенцією (WADA).

"Виявлення відразу кількох речовин у елітного спортсмена, тим більше такого молодого, як Валієва, було вкрай дивно. Суміш трьох компонентів – двох дозволених та одного забороненого, судячи з усього, спрямована на підвищення витривалості, зниження стомлюваності та ефективніше споживання кисню", - сказав виконавчий директор Антидопінгової агенції США (USADA) Тревіс Тайгарт.

Також стало відомо, що під час розгляду представники Олімпійського Комітету Росії та деякі чиновники Міжнародного олімпійського комітету припускали помилкове виявлення триметазидину в аналізах. Проте суміш одразу трьох незвичайних компонентів спростовує це твердження.

Додамо, що раніше Міжнародне агентство тестування (ITA) офіційно підтвердило позитивну допінг-пробу 15-річної російської фігуристки Валієвої. Зазначається, що вона була взята 25 грудня під час чемпіонату Росії в Санкт-Петербурзі. 8 лютого акредитована лабораторія WADA у Швеції виявила у пробі Валієвої триметазидин, який є аналогом усім відомого мельдонію.

У поліції розповіли про новий антирекорд: В Україні почастішали випадки "п'яних" ДТП

середа, 1 травень 2024, 20:15

За даними патрульної поліції, в Україні значно збільшилась кількість автомобільних аварій, учасниками яких були водії у стані алкогольного сп'яніння. Про це у середу, 1 травня, повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Украї...

Щоб захистити інтереси кредиторів: Українців хочуть зобов'язати виплачувати борги померлих родичів

середа, 1 травень 2024, 20:04

Українцям можуть заборонити відмовлятися від спадку, якщо у померлого були борги перед кредиторами. Це можна буде зробити тільки після погашення заборгованості в межах вартості успадкованого майна. Про це йдеться у законопроєкті №11220, який було зареє...