Допомагав вбивцям із РФ: На Київщині затримали колаборанта, якого росіяни призначили "старостою"

У Київській області затримали колаборанта, який проголосив себе "старостою" одного із сіл Бучанського району та допомагав російським вбивцям. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, передають Патріоти України.

Колаборант наприкінці лютого 2022 року погодився співпрацювати із російськими окупантами. Він повідомляв їм про позиції ЗСУ та територіальної оборони. Також самопроголошений "староста" переконував місцевих жителів активно співпрацювати із росіянами.

Підозрюваного затримали та обрали йому запобіжний захід - тримання під вартою. "За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю Київщини у вчиненні публічних закликів до співпраці зі збройними формуваннями держави-агресора та поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 1 ст. 111-1, ч. 2 ст. 114-2 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...