Допомога українським біженцям триває: Нідерланди виділять додаткові €10 млн на мовні курси

Нідерландський уряд оголосив про виділення додаткових €10 млн на мовні курси для українських біженців. Про це йдеться на сайті уряду Нідерландів, передають Патріоти України.

Вказано, що завдяки виділеним коштам муніципалітети зможуть продовжувати підтримувати біженців з України у вивченні нідерландської мови у 2025 році. Це необхідно для того, щоб українці могли знайти роботу за спеціальністю, налагоджувати зв'язки з жителями Нідерландів та брати участь у житті суспільства, йдеться на сайті уряду.

«Багато українців налагодили своє життя і знайшли роботу тут, у Нідерландах. Це надзвичайне досягнення. Я також дуже ціную те, що багато роботодавців відкрили свої двері для цих людей, а муніципалітети та волонтери пропонують мовні курси. Зараз ми бачимо зростаючу потребу серед українців знайти роботу за спеціальністю, і вивчення нідерландської мови допомагає в цьому.

Саме тому ми надаємо додаткову підтримку муніципалітетам у продовженні мовних курсів», – зазначив міністр соціальних справ і зайнятості Ван Генніп. У 2023 році Нідерланди вже виділяли на мовні курси €15 млн, а у 2024 – €2 млн.

Які документи повинен мати військовозобов'язаний для оновлення даних в ТЦК чи ЦНАП

неділя, 23 червень 2024, 21:50

В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані особи протягом 60 днів - до 16 липня - мають оновити свої персональні дані. Про те, як це зробити та які документи потрібно надати ТЦК або ЦНАП, розпові...

Водіям в Україні готують нові штрафи, можливі й арешти: Що відомо про новий законопроєкт

неділя, 23 червень 2024, 20:10

Водіям загрожуватимуть штрафи до 17 тис. грн за невиконання законних вимог співробітників військової поліції. Законопроєкт також передбачає арешт на строк до 10 діб за ненадання інформації або невиконання вимог. Про це йдеться у схваленому Верховною Ра...