"Допомогла": Жителька Харківщини оформила знайомій виплати для ВПО і забирала їх... собі (фото)

Жінка без відома оформила знайомій статус внутрішньо переміщеної особи та забирала собі щомісячну допомогу. Слідчі оголосили підозру 22-річній жительці міста Дергачі, повідомляють Патріоти України.

Навесні 2022 року до неї звернулася 45-річна знайома та попросила допомогти налаштувати мобільний додаток "Приват24". Вона дала жінці свою банківську картку й паспорт, де був логін і пароль для входу в особистий кабінет. Однак "помічниця" натомість оформила на знайому допомогу для переселенців та забирала ці гроші з картки.

"Вона сфотографувала логін та пароль до мобільного додатку та за їх допомогою оформила жінці статус ВПО через портал "Дія". Звісно, літня знайома навіть не знала, що без її відома дівчина проводить такі маніпуляції. Крадійка систематично переводила державну допомогу з картки жінки на власні рахунки. Вона встигла викрасти за рахунку знайомої майже 50 тисяч гривень, які витратила на покупки у торгово-розважальних мережах", — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру жінці оголосили за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем) і ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про міри запобіжного заходу.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...