"Допомогла": Жителька Харківщини оформила знайомій виплати для ВПО і забирала їх... собі (фото)

Жінка без відома оформила знайомій статус внутрішньо переміщеної особи та забирала собі щомісячну допомогу. Слідчі оголосили підозру 22-річній жительці міста Дергачі, повідомляють Патріоти України.

Навесні 2022 року до неї звернулася 45-річна знайома та попросила допомогти налаштувати мобільний додаток "Приват24". Вона дала жінці свою банківську картку й паспорт, де був логін і пароль для входу в особистий кабінет. Однак "помічниця" натомість оформила на знайому допомогу для переселенців та забирала ці гроші з картки.

"Вона сфотографувала логін та пароль до мобільного додатку та за їх допомогою оформила жінці статус ВПО через портал "Дія". Звісно, літня знайома навіть не знала, що без її відома дівчина проводить такі маніпуляції. Крадійка систематично переводила державну допомогу з картки жінки на власні рахунки. Вона встигла викрасти за рахунку знайомої майже 50 тисяч гривень, які витратила на покупки у торгово-розважальних мережах", — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру жінці оголосили за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем) і ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про міри запобіжного заходу.

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...