Допоможуть... павуки: Австралійські вчені знайшли чудодійні ліки при інсульті (відео)

Учені з Австралії виявили, що отрута павуків може запобігти пошкодженням мозку при інсульті. Навіть якщо ввести «ліки від павуків» не відразу, а через кілька годин. Про це повідомляє New Atlas, передають Патріоти України.

Допомагає введення білка з отрути воронкоподібних павуків. «Ми виявили, що цей невеликий білок Hi1a надзвичайно зменшує пошкодження мозку, навіть якщо ввести його через вісім годин після початку інсульту. Команда також протестувала Hi1a на клітинах серця, оскільки, як і мозок, серце є одним з найбільш чутливих органів в організмі до втрати кровотоку і нестачі кисню», - цитує видання слова професора Гленна Кінга.
Учені випробували препарат на серцевих клітинах людини, на яких вони змоделювали стрес від серцевого нападу. Дослідники встановили, що препарат блокує те, що називається «сигналом смерті», який зазвичай поширюється по клітках серця під час нападу.
Дослідження тривають, але, можливо, в найближчому майбутньому вчені отримають ліки від інсульту. І допоможуть їм в цьому - павуки.

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...

Намагалися допомогти його дружині: У Києві чоловік кидався ножами в рятувальників (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:30

У Солом'янському районі Києва 17 квітня сталася надзвичайна подія. Жінка випала з вікна третього поверху багатоповерхівки і опинилася на карнизі першого поверху. Однак її співмешканець не поспішав допомагати і намагався завадити рятувальникам. Про це п...