"Дорога палає, а по ній їхати в аеропорт": Українські туристи розповіли про пожежі в Туреччині (фото, відео)

Пожежі в Туреччині наблизилися до курортів на узбережжі Середземного моря, де відпочивають зокрема українці. Олеся Павлинська, сім'я якої відпочивала в Ічмелері (курорт поблизу міста Мармарис), розповіла у Facebook, що в аеропорт їм довелося плисти катером, оскільки дороги в диму, повідомляють Патріоти України.

Перед цим вона писала, що "дорога на Мармарис палає, а по ній півтори години їхати в аеропорт".

Також Павлинська публікувала відео, зняте в Ічмелері. У коментарі "BBC News Україна" жінка повідомила, що з готелю бачила стіну вогню.

"Ще вчора бачили лише стовпи диму в лісі, а вже сьогодні зранку ми прокинулися, вийшли на вулицю, уже стоїть запах гару, а стовп диму разів у 10 більший, а з неба потихеньку падає попіл", – розповіла телерадіостанції українка Аліна Федяй-Зирянська, яка відпочиває в Сіде (місто між Анталією і Манавгатом).

За її словами, у готелі все працює, але кілька разів вимикали світло. Жінка хвилюється, як будуть працювати аеропорти. Лілія Торосян, яка живе в Сіде, каже, що вийти з дому неможливо: "Сморід страшний. Окрім того, що спекотно, ще йде жар від пожежі".

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...