Дороги та будівлі повністю вкриті комахами: У США цвіркуни атакували штат Невада (відео)

У штаті Невада, США, мільйони мормонських цвіркунів вкрили дороги та будівлі, викликавши тривогу у людей. Про це пише Guardian, передають Патріоти України.

Повідомляється, що у зв'язку з навалою цвіркунів місцевій лікарні довелося використовувати мітли та листоструми, щоб звільнити шлях пацієнтам до будівлі. За словами ентомолога, комахи роблять дороги небезпечними, коли їх велика кількість розчавлюється.

"Їх збивають і дороги можуть покритися цвіркунами, стати слизькими. Найбільшою проблемою є грози. Якщо на розчавлених комах потрапить трохи води, дороги стануть слизькими. У нас було багато аварій, спричинених через цвіркунів", – сказав ентомолог Департаменту сільського господарства Невади Джефф Найт.

Цвіркуни влітку відкладають яйця, які взимку лежать у стані спокою, а навесні вилуплюються. Але цього року через надзвичайно дощову погоду процес вилуплення затримався і велика кількість комах, що переміщуються через Неваду, може залишатися на піку протягом чотирьох-шести років.

Ентомологи зазначають, що протягом останніх кількох років велика кількість цвіркунів переміщується через Елко та інші міста. Вони не обов’язково мігрують з одного конкретного місця в інше, як це роблять метелики.

За даними Університету Невади, попри свою назву, біологічно ці комахи не є цвіркунами, а технічно великими щитоподібними катідідами, які дуже нагадують коників. Вони не літають, а ходять або стрибають.

Мормонські цвіркуни отримали свою назву через те, що зграї комах знищили поля мормонських поселенців у Юті в середині 19 століття. Відтоді вони продовжували знищувати кукурудзу, овес, пшеницю, жито та ячмінь, деякі з найприбутковіших культур штату.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...