Досягає 360 км/год! В Японії з'явиться найшвидший поїзд у світі (фото, відео)

Японська компанія East Japan Railway почала випробування свого найшвидшого надшвидкісного пасажирського експреса, здатного досягати швидкості 360 км/год, повідомляють Патріоти України.

Так, версія ALFA-X поїзда Сінкансен почала тестові пробіги в п'ятницю, 10 травня. Вони триватимуть 3 роки. Передбачається, що експрес приступить до роботи близько 2030 року та за швидкістю випередить китайський поїзд Fuxing, який розвиває швидкість на 10 км/год менше.

Футуристичний дизайн моделі складається з десяти вагонів і загостреного носа довжиною в 22 метри. Через нього поїзд виглядає досить дивакувато і візуально нагадує качкодзьоба. Ефективна система гальмування представлена магнітними сповільнювачами і повітряними гальмами на даху.

Під час тестування поїзд курсуватиме двічі на тиждень між містами Сендай і Аморі, які розташовані на відстані 280 км по прямій лінії. Випробування будуть проходити після півночі, коли колія найменш завантажена.

Повідомляється, що ALFA-X знаменує собою новий етап зростання для Shinkansen. Крім того, він стане революційним способом подорожей.

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...